גלידת שוקולד: מתכון בסיסי


מצרכים

מצרכים 150 גר' שוקולד מריר
200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
130 גר' סוכר
אבקת קקאו לקישוט





אופן ההכנה

שבור את השוקולד בתוך סיר קטן עם 2-3 כפיות חלב. חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת. דאג שהשוקולד לא ירתח ויבעבע (על מנת שלא ייווצרו בועות), עד שהשוקולד יימס למרקם חלק וקרמי. הוסף את שארית החלב , מעט בכל פעם תוך כדי בחישה. הסר את הסיר מעל האש וערבב א השמנת המתוקה והסוכר . קרר את התערובת . מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי. הוצא את הגלידה מהמיכל . פזר קקאו לקישוט בהגשה.










גלידת שוקולד קוקוס


מצרכים


100 גר' שוקולד מריר
50 גר' קוקוס מגורד
200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
130 גר' סוכר
פלחי קוקוס לקישוט
אופן ההכנה

חמם את החלב מעט והוסף את הקוקוס המגורד , תן לתערובת להתקרר לפחות חצי שעה.
שבור את השוקולד בתוך סיר קטן עם 2-3 כפיות חלב.
חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת. דאג שהשוקולד לא ירתח ויבעבע (על מנת שלא ייווצרו בועות), עד שהשוקולד יימס למרקם חלק וקרמי.

הוסף את שארית החלב, מעט בכל פעם תוך כדי בחישה. הסר את הסיר מעל האש וערבב את השמנת המתוקה והסוכר.
קרר את התערובת. מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל-30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי. הוצא את הגלידה מהמיכל. פזר פלחי קוקוס לקישוט בהגשה.





גלידת מוקה

מצרכים

60-80 גר' שוקולד מריר
200 מיליליטר קפה מוכן (מומלץ להשתמש בתמצית אספרסו)
200 מיליליטר שמנת מתוקה
150 גר' סוכר
בנוסף מצרכים לרוטב למזיגה בהגשה
120 גר' שוקולד מריר
60 מיליליטר שמנת מתוקה

אופן ההכנה

שבור את השוקולד בתוך סיר קטן עם 2-3 כפיות קפה.
חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת.
דאג שהשוקולד לא ירתח ויבעבע (על מנת שלא ייווצרו בועות), עד שהשוקולד יימס למרקם חלק וקרמי.
הוסף את שארית הקפה , מעט בכל פעם תוך כדי בחישה.
הסר את הסיר מעל האש וערבב את השמנת המתוקה והסוכר.
קרר את התערובת.
מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל.
להכנת רוטב ההגשה:
ממש לפני ההגשה שבור את השוקולד (120 גר') בתוך סיר קטן עם 2 כפיות מים.
חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהשוקולד יימס, תוך כדי בחישה על אש נמוכה הוסף את השמנת המתוקה (60 מיליליטר) מעט בכל פעם עד שיתקבל מרקם חלק וקרמי. מזוג את התערובת על הגלידה בהגשה.






גלידה ללא ביצים - מתכון בסיסי

מצרכים

200 מיליליטר ) חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורטוב מלח

אופן ההכנה

ערבב היטב את השמנת החלב והסוכר, הוסף קורטוב מלח.
קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל והגש.
הצעת הגשה – הוסף קצפת מתוקה





גלידת מוקה ללא ביצים

מצרכים


200 מיליליטר קפה מוכן מומלץ להשתמש בתמצית אספרסו)
200 מיליליטר שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל
150 גרם סוכר
קורטוב מלח
לקישוט - פולי קפה או אבקת קקאו

אופן ההכנה


ערבב היטב את השמנת הסוכר ותמצית הקפה (השתמש בקפה חזק וארומאטי ככל ניתן כדוגמת אספרסו).
קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל-30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל והגש.
הצעת הגשה – הוסף פולי קפה שלמים לקישוט או אבקת קקאו.





גלידת וניל ללא ביצים

מצרכים

200 מיליליטרחלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל
150 גרם סוכר
קורטוב מלח
אופן ההכנה
שפוך את החלב לתוך סיר קטן, גרד את 1/2 מקל הווניל לתוך הסיר, הוסף קורטוב מלח וערבב היטב,חמם על להבה נמוכה כמעט עד למצב רתיחה . הוצא את הסיר לפני הרתיחה ותן לתערובת להתקרר.
קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי. הוצא את הגלידה מהמיכל והגש.






גלידת זביונה - מתכון בסיסי

מצרכים

250 מיליליטר חלב
100 מיליליטר שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית זביונה
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
ערבב היטב את השמנת החלב והסוכר, הכן בנפרד זביונה בהתאם לטעמך האישי או השתמש בתמצית זביונה מוכנה ותן לתערובת להתקרר.
קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי. הוצא את הגלידה מהמיכל והגש.





גלידת זביונה ועוגיות

מצרכים

250 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית זביונה
50 גרם עוגיות פתי-בר כתושות

אופן ההכנה


ערבב היטב את השמנת החלב והסוכר, הכן בנפרד זביונה בהתאם לטעמך האישי או השתמש בתמצית זביונה מוכנה ותן לתערובת להתקרר. קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 25 דקות , הוסף את את רוב כמות העוגיות כשהם כתושות, כוון את שעון העצר ל 5 דקות נוספת והמשך עד שהגלידה תוקצף כראוי. הוצא את הגלידה מהמיכל והגש. פזר את יתרת העוגיות מעל כלי ההגשה והגש.




גלידת וניל - על בסיס ביצים מתכון בסיסי

מצרכים

200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
4 חלמוני ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
מקל וניל

אופן ההכנה


שפוך את החלב לתוך סיר קטן, עם מקל הווניל לתוך הסיר, חמם על להבה נמוכה כמעט עד למצב רתיחה, הסר את הסיר מהלהבה , כסה ותן לסיר להתקרר כ 15 דקות, הוצא את מקל הוניל ותן לחלב להתקרר.
ערבב את חלמוני הביצים עם הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן הוסף את החלב והשמנת קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות , עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל והגש.




גלידת וניל - תמרים

מצרכים

200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
4 חלמוני ביצים
130 גרם סוכר
קורט מלח
מקל וניל
70 גרם ממרח תמרים

אופן ההכנה


שפוך את החלב לתוך סיר קטן, עם מקל הווניל לתוך הסיר, חמם על להבה נמוכה כמעט עד למצב רתיחה, הסר את הסיר מהלהבה , כסה ותן לסיר להתקרר כ 15 דקות, הוצא את מקל הוניל ותן לחלב להתקרר.
ערבב את חלמוני הביצים עם הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן הוסף את החלב והשמנת קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות , עד שהגלידה תוקצף כראוי.
במהלך 5 דקות ההכנה האחרונות הוסף את ממרח התמרים הוצא את הגלידה מהמיכל והגש
הצעת הגשה – קשט עם תמרים שלמים מגולענים ממולאים בשקדים , דבש ותה מנטה קר.





גלידת ג'ינג'ר (זנגביל)

מצרכים

200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
4 חלמוני ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
שורש זנגביל (ג'ינג'ר)

אופן ההכנה


שפוך את החלב לתוך סיר קטן, עם שורש הזנגביל חתוך לתוך הסיר, חמם על להבה נמוכה כמעט עד למצב רתיחה, הסר את הסיר מהלהבה , כסה ותן לסיר להתקרר כ 15 דקות, הוצא את חתיכות שורש הזנגביל ותן לחלב להתקרר.
ערבב את חלמוני הביצים עם הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן הוסף את החלב והשמנת קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות , עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל.
הצעת הגשה – הגש בכוסות מעל מעט זנגביל מגורד, הזלף מעט סירופ מנטה.





גלידת קרמל

מצרכים

200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
4 חלמוני ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
שפוך מחצית מכמות הסוכר לתוך סיר קטן, חמם על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עם כף עץ, עד להמסתו והשחמתו לקרמל, קרר מעט והוסף את החלב המשך לחמם כמעט עד למצב רתיחה, הסר את הסיר מהלהבה, ותן לתערובת להתקרר.
ערבב את חלמוני הביצים עם הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן הוסף את החלב והשמנת קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות , עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל.
הצעת הגשה – הגש בכוסות וקשט עם צימוקים.




גלידת ממרח שוקולד בטעם אגוזים

מצרכים

200 מיליליטר חלב
200 מיליליטר שמנת מתוקה
4 חלמוני ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם ממרח שוקולד בטעם אגוזים - רצוי נוטלה

אופן ההכנה


הבא לרתיחה את השמנת והחלב. הוסף את ממרח השוקולד וערבב עד להמסה. הקצף חלמונים וסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. אחד את שתי התערובות בהדרגה תוך בחישה מתמדת והשוואת טמפרטורות. החזר את התערובת המאוחדת לאש הכי קטנה וערבב כ- 5 דקות , יש לשמור לא להגיע לרתיחה.
צנן את התערובת , היטב קרר את מכונת הגלידה כ 5 דקות ולאחר מכן מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות , עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל.